Pojačava se pritisak na Beograd

O nastavku dijaloga Beograda i Prištine nema još nagoveštaja, a pritisak na Beograd se pojačava gotovo svakodnevnim izjavama neimenovanih evropskih zvaničnika.

Izvor: B92

Sreda, 08.02.2012.

22:24

Default images

Oni preko medija poručuju da na sastanku Saveta ministara EU 27. februara Srbija neće dobiti status kandidata ukoliko Beograd već tokom naredne nedelje ne postigne dogovor s Prištinom o regionalnom predstavljanju Kosova.

Kako "Politika" saznaje u nemačkim diplomatskim krugovima i dalje preovladava čvrst stav u vezi sa ispunjenjem uslova za dobijanje kandidature i nema preteranog optimizma da će Srbija ispuniti sve što se od nje traži, naročito zbog suprotstavljenih stavova o upotrebi Rezolucije 1244 prilikom regionalnog predstavljanja Prištine.

Nemačke diplomate i dalje insistiraju na tome da Srbija odustane od toga da se u fusnoti pominje Rezolucija 1244, a ponudili su i pozivanje na mišljenje Međunarodnog suda pravde u Hagu povodom proglašenja nezavisnosti Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: