Podgorica „koordinisano sa saveznicima“ proteruje ruskog diplomatu

Izvor: Vostok.rs, 28.Mar.2018, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica „koordinisano sa saveznicima“ proteruje ruskog diplomatu

"Crna Gora je donela odluku da protera jednog ruskog diplomatu „koordinirano sa saveznicima, u skladu sa merama preuzetim od strane članica EU i NATO-a“, a u vezi sa delovanjem Rusije i napadom nervnim gasom na teritoriji Velike Britanije koji je Vlada u znak solidarnosti sa britanskim partnerima jasno osudila", prenose Vijesti.

Crna Gora je proglasila jednog ruskog diplomatu za personu non grata i uskratila saglasnost za delovanje počasnog konzula Ruske Federacije saopšteno je iz Vlade.




„Vlada Crne Gore je donela odluku da proglasi jednog diplomatskog predstavnika akreditovanog u Ambasadi Ruske Federacije za personu non grata i da povuče saglasnost za delovanje počasnog konzula Ruske Federacije u Crnoj Gori. O merama je obaveštena Ambasada Ruske Federacije u Podgorici, uz rok od sedam dana da diplomatski predstavnik napusti Crnu Goru“, navodi se u saopštenju.


Ističe se da Crna Gora i ovu odluku „donosi koordinisano sa saveznicima, u skladu sa merama preuzetim od strane članica EU i NATO-a“, a u vezi sa "delovanjem Rusije i napadom nervnim gasom na teritoriji Velike Britanije koji je Vlada u znak solidarnosti sa britanskim partnerima jasno osudila".

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.