Počeo sastanak Vučića i Kurtija sa posrednicima EU

Izvor: Beta, 15.Jun.2021, 11:47

Počeo sastanak Vučića i Kurtija sa posrednicima EU

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou u kojem se prvi sastaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premiejer Aljbin Kurti počela je danas u Briselu, prenela je Radiotelevizija Srbije (RTS).Na sastanku učestvuju i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednsot Žozep Borel (Josep Borell) i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.Pre zajedničkog sastanka Borel i Lajčak odvojeno su razgovarali sa Kurtijem i Vučićem."Početak, nadam se, dobrog dana za Srbiju ovde u Briselu. Dijalog je važan, Srbija je najvažnija", napisao je Vučić na Instagramu uz fotografiju sa zvaničnicima EU.Posle sastanka nije planirana zajednička konferencija za novinare učesnika, već će se Kurti, Vučić i Lajčak odvojeno obratiti medijima.Borel je u poruci uoči sastanka pozvao Prištinu i Beograd  da iskoriste novi zamah u Dijalogu o normalizaciji odnosa, ali i zamah u novim gledanjima na Zapadni Balkana u Evropskoj uniji (EU) i postignu sveobuhvatni sporazum koji je "put u evropsku budućnost".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zavšen sastanak Vučića i Kurtija sa posrednicima EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2021

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou u kojem se prvi put sastaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premiejer Aljbin Kurti završen je danas u Briselu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"Dijalog nije bio lak, ali je važno da se dogodio"

Izvor: B92, 15.Jun.2021

Brisel -- Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da današnji dijalog između Beograd i Prištine u Briselu nije bio lak...Takođe, dodao je da je veoma važno to što se dijalog dogodio..."Oba lidera su bila otvorena u vezi onoga što se očekuje od dijaloga,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.