Pastor i Devenport o političkim dešavanjima u Vojvodini

Izvor: Press, 13.Nov.2014, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor i Devenport o političkim dešavanjima u Vojvodini

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport razgovarali su danas u Novom Sadu o najnovijm političkim dešavanjima u Srbiji i Vojvodini, kao i o narednim koracima u funkcionisanju pokrajinske administracije.
Devenport se interesovao za poslednja dešavanja u vezi sa rekonstruisanom Pokrajinskom vladom, ali i o proteklim izborima za Nacionalne savete nacionalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << manjina u Srbiji koji su, prema njegovim rečima, praćeni sa velikom pažnjom, navodi se u saopštenju Skupštine Vojvodine. 

On je sa Pastorom razgovarao i o incidentima nakon utakmice Srbije i Albanije, ocenivši da su nadležni organi pravovremeno reagovali.



 

Pastor je istakao da i nakon rekonstruisane Pokrajinske vlade ne vidi drugi izlaz iz trenutnih problema, osim otvorenog dijaloga i učešća svih političkih aktera u vezi sa aktima koje je neophodno doneti kako bi Vojvodina nesmetano funkcionisala.

" U narednih godinu i po dana, koliko je ostalo do kraja ovog mandata, trebalo bi da se reše pitanja finansiranja pokrajine, nadležnosti i započne razgovor u vezi sa pitanjem promene Ustava i ustavnog položaja Vojvodine", rekao je Pastor. 

Ideja je, dodao je on, da i dalje postoji pozicija i opozicija, ali da se oformi tim stručnjaka, kao što je to bio slučaj kada smo donosili Statut Vojvodine, koji će napraviti značajne korake za donošenje ovih akata i ta potreba je potpuno realistična.

Predsednik Skupštine Vojvodine je dodao i da je neophodna saradnja pokrajinske i republičke administracije, jer se sukobljavanjem ne može napraviti nikakav iskorak.

"Najbolje bi bilo da se dogovorimo oko ključnih stvari, dinamike realizacije, pa tek onda razgovaramo o izborima, jer destabilizacija političkih prilika u Pokrajini ne ide u prilog rešavanju značajnih pitanja", ocenio je Pastor.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić i Pastor razgovarali sa Devenportom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2014

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport razgovarali su danas u Novom Sadu o najnovijm političkim dešavanjima u Srbiji i Vojvodini, kao i o narednim koracima u funkcionisanju pokrajinske administracije...Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.