Pandemiji se još ne vidi jasan kraj, ali je budućnost Srbije u EU VIDEO

Izvor: B92, 09.Maj.2020, 12:25

"Pandemiji se još ne vidi jasan kraj, ali je budućnost Srbije u EU" VIDEO

Beograd -- Obeležavanju Dana Evrope prisustvuju premijerka Ana Brnabić, šef Delegacije EU Sem Fabrici i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Manifestacija se organizuje u Botaničkoj bašti "Jevremovac" , a domaćin je Sem Fabrici.

Fabrici je kazao da je 9. maj proslava mira nad ratom i ideje da rat neće biti samo nezamisliv, nego i nemoguć.

On je napomenuo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proslava održava uz poštovanje mera o suzbijanju koronavirusa.

"Nova pretnja kovida-19 nas je stavila u do sad neviđeno tešku situaciju. Bez obriza na teškoće, Evropa je reagovala sa velikodušnošću i uspeli smo da izađemo na crtu ovom izazovu", rekao je Fabrici.

Prema njegovim rečima, pravedno je reći da je Evropa usred krize pokazala da stoji uz svoje principe.

On je na srpskom rekao "Živela Evropa, živela Srbija".

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da ideja zajedništva pre 70 godina pobedila "stahove, tradicionalna neprijateljstva i donela 70 godina mira i prosperiteta".

"Ovoga puta nepriajtelj je drugačiji, ali žrtve naše borbe jednako su devastirajuće", zaključila je ona i napomenula da se protiv koronavirusom treba boriti "zajedništvom i solidarnošću".

Brnabićeva je podsetila da je Srbija u tom duhu poslala avione pomoći i 2 miliona evra.

"Predsednik Srbije je takođe skrenuo pažnju da je EU najviše pomogla Srbiji i ojačala naš zdravstveni sistem. Vlada Srbije i njeni građani znaju to da cene", kazala je Brnabićeva.

Ona je dodala da se pandemiji još ne vidi jasan kraj i da će ona definisati našu stvarnost i budućnost.

"Strateški prioritet i foksu Srbije ostaju isti, a to je punopravno članstvo u EU. Srećan vam Dan Evrope i rođendan EU", poručila je ona.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OBELEŽAVANJE DANA EVROPE Brnabić: Srbija ima jedan cilj i fokus, a to je Evropska unija

Izvor: Blic, 09.Maj.2020

Evropska unija danas obeležava Dan Evrope, a ceremoniji tim podom u Botaničkoj bašti prisustvovali su šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, premijerka Srbije Ana Brnabić, kao i ministri Ivica Dačić i Jadranka Joksimović.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.