PRIŠTINA ODMAH KREĆE U FORMIRANJE ZSO: Borelj se oglasio posle sastanka u Ohridu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2023, 00:54

PRIŠTINA ODMAH KREĆE U FORMIRANJE ZSO: Borelj se oglasio posle sastanka u Ohridu

Žozep Borelj, visoki predstavnik Evropske unije, rekao je da su tzv. Kosovo i Srbija postigli dogovor o primeni evropskog predloga za normalizaciju odnosa.

Naime, on je kazao da su se Srbija i tzv. Kosovo dogovorili o aneksu sporvođenja sporazuma na putu normalizacije odnosa dve strane. On je posle sastanka u Ohridu rekao da su se dve zemlje dogovorile da poštuju sve tačke i da će ih sve sprovesti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Pomenuo je i član 7 o kome se mnogo raspravljalo po pitanju „Samoupravljanja srpske zajednice na Kosovu“.

- Za član 7 – Kosovo je pristalo da počne odmah, a kada kažem odmah, mislim odmah, pregovori za uspostavljanje aranžmana i priprema za obezbeđivanje istinskog nivoa samoupravljanja srpske zajednice - rekao je Borej.

Podsetimo, Aleksandar Vučić je izjavio posle sastanka u Ohridu, da je nekakav dogovor postignut, da je dogovoreno nekoliko tačaka koje će postati sastavni deo pregovaračkog okvira i jedne i druge strane.

Pod odmah je navedeno da se ide u proces formiranja ZSO, rekao je. Rekao je da će građinima sutra (u nedelju) predstaviti tačke, a od ponedeljka će primati na konsultacije predstavnike parlamentarnih grupa „pa da se dogovorimo da li idemo sa nekim opštim aktom u parlament ili ne“. U mesecima pred nama je ozbiljan posao, rekao je Vučić, koji je istakao da će evropski put Srbije zavisiti od implementacije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

BORELJ NAKON SASTANKA U OHRIDU: Proces formiranja ZSO počinje odmah!

Izvor: Pančevac-online.com, 19.Mar.2023

Žozep Borelj, visoki predstavnik Evropske unije, rekao je da su Beograd i Priština postigli dogovor o primeni evropskog predloga za normalizaciju odnosa. Naime, on je kazao da su se Beograd i Proština dogovorili o aneksu sporvođenja sporazuma na putu normalizacije odnosa dve strane. On je posle sastanka...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.