PRIORITET UKLANJANJE SVIH PREPREKA ZA NASTAVAK DIJALOGA: Ovo je sporazum Srba i Albanaca za formiranje vlade LAŽNE DRŽAVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2020, 17:55

PRIORITET UKLANJANJE SVIH PREPREKA ZA NASTAVAK DIJALOGA: Ovo je sporazum Srba i Albanaca za formiranje vlade LAŽNE DRŽAVE

Dogovor sadrži 12 tačaka

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine uklanjanjem svih prepreka i uz posredovanje Evropske unije i SAD - jedna je od 12 tačaka koalicionog sporazuma Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Srpske liste o koalicionoj vladi koji je danas objavljen u Prištini.

Naredni dani tek će razjasniti šta sve smatra preprekom kako srpski, tako i "albanski" deo vlade.

Sporazum DSK i Srpske liste objavljen je nakon izbora nove vlade lažne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << države u kojoj Srpska lista ima dva resora. Jedan ministar iz redova srpskih predstavnika biće istovremeno i potpredsednik vlade.

Prema sporazumu Srpska lista se obavezala da preko svojih ministara preuzme odgovornost za vođenje ministarstava lokalne uprave, zajednice i povratak, kao i savetnika premijera, koji će ujedno biti direktor Kancelarije za zajednice. Dve stranke su se, između ostalog, saglasile da u vladin kabinet ne uključuju ljude koji imaju problema sa pravosuđem.

Saglasile su se i da se svako imenovanje ili razrešenje članova Srpske liste mora obaviti u koordinaciji i dogovoru dveju strana.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Koha" objavila sporazum DSK i Srpske liste u 12 tačaka, nastavak dijaloga Beograda i Prištine centralno pitanje

Izvor: Blic, 03.Jun.2020

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine uklanjanjem svih prepreka i uz posredovanje Evropske unije i SAD - jedna je od 12 tačaka koalicionog sporazuma Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Srpske liste (SL) o koalicionoj vladi, koji je danas objavljen u Prištini.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.