POTREBNE SU HITNE AKCIJE Borelj poslao jasnu poruku: Države članice EU gube strpljenje zbog situacije na Kosovu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 15:00

"POTREBNE SU HITNE AKCIJE" Borelj poslao jasnu poruku: Države članice EU gube strpljenje zbog situacije na Kosovu

Visoki predstavnik EU dodao je da države članice gube strpljenje zbog situacije na Kosovu. 

Visoki predstavnik EU Đozep Borelj rekao je da zemlje članice Evropske unije gube strpljenje u vezi sa situacijom na Kosovu, rekavši da su potrebne brze akcije za smanjenje tenzija, prenosi Gazeta ekspres.

Borelj je ovo izjavio nakon što se u Briselu sastao sa albanskim premijerom Edijem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ramom, kome je zahvalio na "naporima i podršci u pronalaženju rešenja" za situaciju na Kosovu.

- Jasno sam stavio do znanja i to je i stav država članica - da strane moraju da deeskaliraju situaciju i pronađu rešenje na osnovu evropske mape puta koja im je predložena na sastancima prošle nedelje - rekao je Borelj na zajedničkoj konferenciji za medije sa Ramom.

Visoki predstavnik EU dodao je da države članice gube strpljenje zbog situacije na Kosovu.

- Države članice su saglasne da je važno hitno rešiti situaciju i gube strpljenje sa ovom trenutnom situacijom, potrebne su hitne akcije - istakao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Prištini je jasno poručeno: EU gubi strpljenje

Izvor: B92, 27.Jun.2023

Visoki predstavnik Evropske unije Žozep Borelj rekao je da zemlje članice Evropske unije gube strpljenje u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji...On je dodao da su potrebne brze akcije za smanjenje tenzija, prenosi Gazeta ekspres...Borelj je ovo izjavio nakon što se u Briselu sastao sa albanskim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.