Izvor: Blic, 20.Jun.2023, 08:35

PLAN ZA SMANJENJE TENZIJA NA SEVERU Eskobar i Lajčak danas na javnoj diskusiji prikazuju moguća rešenja za krizu na Kosovu

Zamenik pomoćnika državnog sekretara i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak održaće danas javnu diskusiju u Atlantskom savetu o nedavnim dešavanjima u regionu i dijalogu Kosova i Srbije, na kojoj će prikazati moguća rešenja za smanjenje tenzija na severu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POKUŠAVAJU DA UGASE VATRU KOJU JE KURTI RASPLAMSAO: Eskobar i Lajčak danas izlaze pred Atlantski savet

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023

Virtuelna diskusija o ponovnom pokretanju dijaloga Kosova i Srbije održaće se danas u 15 časova...Zamenik pomoćnika državnog sekretara i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak održaće danas javnu diskusiju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"Preti regionalni sukob na Kosmetu": Eskobar i Lajčak o ponovljenom dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: 24sedam.rs, 20.Jun.2023

Miroslav Lajčak je dodao da je deeskalacija krize na Kosovu neophodna inače će u protivnom biti žrtava

Nastavak na 24sedam.rs...

Eskobar i Lajčak upozorili Vučića i Kurtija da će biti posledica ako se ne fokusiraju na dijalog

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jun.2023

Specijalni predstavnici SAD i EU za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak, pozvali su danas lidere u Beogradu i Prištini da se fokusiraju na dijalog i doprinesu deeskalaciji situacije na severu Kosova, upozorivši da će u suprotnom biti posledica po obe strane.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.