POKUŠAVAJU DA UGASE VATRU KOJU JE KURTI RASPLAMSAO: Eskobar i Lajčak danas izlaze pred Atlantski savet

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 08:43

POKUŠAVAJU DA UGASE VATRU KOJU JE KURTI RASPLAMSAO: Eskobar i Lajčak danas izlaze pred Atlantski savet

Virtuelna diskusija o ponovnom pokretanju dijaloga Kosova i Srbije održaće se danas u 15 časova.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak održaće danas javnu diskusiju u Atlantskom savetu o nedavnim dešavanjima u regionu i dijalogu tzv Kosova i Srbije, na kojoj će prikazati moguća rešenja za smanjenje tenzija na severu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
U saopštenju Atlantskog saveta navodi se da je nedavni napredak u normalizaciji odnosa između Srbije i tzv Kosova kroz dijalog uz posredovanje EU, ugrožen eskalacijom tenzija na severu Kosmeta.

Iz Atlanskog saveta podsećaju na niz dešavanja od aprila meseca kada su održani izbori na severu, pa sve do hapšenja tzv kosovskih policajaca u Srbiji.

- Događaj će ponuditi uvid u to kako SAD i EU imaju za cilj da pomognu u smanjenju tenzija i pronađu potencijalna rešenja za Srbiju i Kosovo za uspostavljanje stabilnijih odnosa - navodi se u saopštenju Atlantskog saveta.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eskobar i Lajčak traže da Srbija pusti uhapšene albanske policajce

Izvor: Danas, 20.Jun.2023

Potrebno je da Srbija hitno oslobodi tri kosovska policajca, kako bi se oni vratili porodicama, saglasili su se danas zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar i specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.