Orban: Danas je sumorna nedelja zbog Bregzita

Izvor: Beta, 25.Nov.2018, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban: Danas je sumorna nedelja zbog Bregzita

Madjarski premijer Viktor Orban izjavio je da je danas "sumorna nedelja" zbog sporazuma o Bregzitu."Bez obzira koliko je dobro organizovan razvod, to je ipak razvod", rekao je Orban za madjarsku državnu televiziju.On je kazao da vodjstvo EU snosi odgovornost za Bregzit i dodao da bi, da je Velika Britanija ostala u EU, Madjarska dobijala više novca iz evropskih fondova u budućnosti."Gubitak koji je pretrpela EU može biti izmeren i u novcu, uz političke i ekonomske gubitke", naveo je madjarski premijer.Dodao je da bi Velika Britanija ostala u EU da zemlje Zapadne Evrope nisu širom otvorile vrata migrantima."Sumorna nedelja" je poznata madjarska pesma koju je 1933. godine napisao Režo Šereš.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

ORBAN ŽALI ZBOG BREGZITA: Sa Britanijom iz EU odlazi puno novca

Izvor: Kurir, 25.Nov.2018

Mađarski premijer Viktor Orban izrazio je danas žaljenje zbog odobravanja sporazuma o Bregzitu i današnji dan nazvao "pravom crnom nedeljom" i "tužnim danom za EU".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.