Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2024, 21:59

Od „bola u desnoj ruci“ do najvažnijeg pregovaračkog poglavlja: Ohridski sporazum mora da se poštuje

Sada i zvanično - dogovor o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine iz Ohrida postao je deo poglavlja 35 o pristupanju Srbije Evropskoj uniji. Predsednik je u martu prošle godine tvrdio da ništa nije potpisao, jer ga je bolela desna ruka. Ruka mu očigledno i nije bila potrebna, jer Brisel smatra da je i ono što je izrečeno sasvim dovoljno.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Medović: Pitanje članstva Kosova u SE rešeno, Srbija odavno nije na evropskom putu

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Apr.2024, 12:22

Pregovarački okvir Srbije za pristupanje Evropskoj uniji je promenjen, budući da je izmenana i dopunama poglavlja 35, implementiran Ohridski sporazum, a kako za N1 navodi docent Fakulteta političkih nauka, Stefan Surlić, ta rečenica sasvim je dovoljna da zaključimo da je sve ono što piše u tim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.