O BiH u letovalištu

Izvor: B92, 27.Nov.2011, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O BiH u letovalištu

Kadenabi, Italija -- Predstavnici šest stranaka u BiH sastaće se danas u italijanski grad Kadenabi, gde bi trebalo da razgovaraju o usklađenosti Ustava BiH sa evropskim standardima.

Oni će o tome razgovarati sa predstavnicima međunarodne zajednice.

Osim Ustava i presude u predmetu "Sejdić-Finci", razgovor na temu "Da li je Ustav BiH kompatibilan s EU", pojedini vide i kao dobru priliku za razgovore o gorućim pitanjima o kojima stranke već mesecima ne mogu da postignu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dogovor, preneli su sarajevski mediji.

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik izjavio je da o svim reformama, a naročito formiranju državne vlasti, moraju odlučivati isključivo domaće snage.

"Mi o tome možemo da pričamo u BiH i mislim da je nepristojno o tim temama razgovarati bilo gde izvan BiH i dodatno urušavati poziciju same BiH. Bez dodatne saglasnosti svih u BiH, bez mešanja sa strane, nemoguće je obezbediti politički život i egzistenciju BiH", smatra Dodik.

Skup će se održati u vili "La Kolina" iz 1895. godine na jezeru Komo. Ta vila je bila letnjikovac prvog nemačkog kancelara Konrada Adenauera, a sada se koristi kao međunarodni konferencijski centar za političke, ekonomske i kulturne aktivnosti Fondacije "Konrad Adenauer".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lideri BiH stigli u Italiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2011

KANDENABI -..Lideri šest vodećih političkih stranaka u BiH doputovali su u subotu uveče u italijanski grad Kadenabi, gde bi sa međunarodnim zvaničnicima trebalo da razgovaraju o usklađenosti Ustava BiH s evropskim standardima...Osim Ustava i presude u predmetu "Sejdić-Finci", razgovor na temu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bosanske stranke na skupu u Italiji

Izvor: RTS, 27.Nov.2011

Šest najvećih političkih stranaka iz BiH razgovaralo u Italiji o usklađenosti Ustava BiH sa evropskim standardima. Decentralizovano uređenje BiH nije nespojivo sa praksom EU, rekao Milorad Dodik...Predstavnici šest vodećih političkih stranaka u BiH razgovarali su danas u italijanskom gradu Kadenabiju sa...

Nastavak na RTS...

Lideri BiH stigli u Italiju

Izvor: BanjalukaLive.com, 27.Nov.2011

Lideri šest vodećih političkih stranaka u BiH doputovali su u subotu uveče u italijanski grad Kadenabi, gdje bi sa međunarodnim zvaničnicima trebalo da razgovaraju o usklađenosti Ustava BiH s evropskim standardima. Osim Ustava i presude u predmetu "Sejdić-Finci", razgovor na temu "Da li je Ustav...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Evropa nije protiv decentralizovane BiH

Izvor: RSplaneta.com, 27.Nov.2011

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik izjavio je danas Srni da je na skupu u Italiji veoma jasno rečeno da decentralizovano uređenje BiH nije nespojivo sa praksom EU.

Nastavak na RSplaneta.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.