Novac od EU nakon utvrđivanja štete

Izvor: Danas, 19.Maj.2014, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novac od EU nakon utvrđivanja štete

Evropska komesarka za vanredne situacije Kristalina Georgijeva izjavila je juče da je ukupna vrednost Fonda solidarnosti EU milijardu evra, ali da će tek nakon što vlasti u Srbiji dostave precizne podatke o šteti od poplava biti odlučeno koliko će sredstava biti izdvojeno. Georgijeva je objasnila da je za konkurisanje za sredstva iz Fonda neophodno da zemlja pogođena prirodnom katastrofom dokaže da je pretrpela štetu od najmanje 0,64 odsto bruto domaćeg proizvoda, što u slučaju Srbije iznosi oko 175 miliona evra, a za Hrvatsku oko 250 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Poplave

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novac od EU nakon utvrđivanja štete

Izvor: Danas, 20.Maj.2014, 01:27

Evropska komesarka za vanredne situacije Kristalina Georgijeva izjavila je juče da je ukupna vrednost Fonda solidarnosti EU milijardu evra, ali da će tek nakon što vlasti u Srbiji dostave precizne podatke o šteti od poplava biti odlučeno koliko će sredstava biti izdvojeno.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.