Nikolić sa Obaminim bratom: Ne priznajemo Kosovo ni po cenu ulaska u EU

Izvor: Kurir, 17.Avg.2013, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa Obaminim bratom: Ne priznajemo Kosovo ni po cenu ulaska u EU

Srbiju sada očekuje period razvoja i prosperiteta, nalazimo se na putu za ulazak u Evropsku uniju, toliko smo uporni da ne priznamo nezavisnost Kosova i Metohije da smo spremni da ugrozimo taj put, koji jeste naša budućost, ali postoji nešto što se zove ponos, naveo je predsednik Srbije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa Abongom Malikom Obamom, predsednikom fondacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << "Barak H. Obama" i delegacijom Balkanskog kluba mira, koju je predvodio Osmo Vatreš.

Kako je saopšteno iz predsednikove Službe za saradnju s medijima, Abongo Malik Obama se zahvalio predsedniku Srbije na dobrodošlici i, pozdravljajući građane Srbije, istakao da "važno ono što nam je zajedničko, a ne različito, jer je to ključ mira i stabilnosti".

Kako se navodi, Nikolić je dodao da se nada da u budućnosti nećemo morati da propagiramo mir na Balkanu, već da živimo u njemu.

"Srbiju sada očekuje period razvoja i prosperiteta, nalazimo se na putu za ulazak u Evropsku uniju, toliko smo uporni da ne priznamo nezavisnost Kosova i Metohije da smo spremni da ugrozimo taj put, koji jeste naša budućost, ali postoji nešto što se zove ponos", rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Balkanskog kluba mira Osmo Vatreš pohvalio je zalaganja predsednika Republike Srbije, navodeći da je u kratkom vremenskom periodu svojim naporima pomerio Srbiju sa mrtve tačke. Ovo je ujedno stav i gospodina Abonga Obame, naroda Kenije i cele porodice Obama, navodi se u saopštenju.

Predsednik Nikolić istakao je da Srbija ima mnogo prijatelja u svetu i da će prijateljstvo Srbije i Kenije trajati dok god postoje ove dve države, napominjući da će pozvati Vladu Republike Srbije da se ekonomska saradnja sa Kenijom podigne na viši nivo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.