Nikad nećemo moliti Brisel za otvaranje poglavlja VUČIĆ IMA PORUKU ZA EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2019, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nikad nećemo moliti Brisel za otvaranje poglavlja" VUČIĆ IMA PORUKU ZA EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija ima pet poglavlja spremnih za otvaranje u pregovorima sa EU, možda i sedam, a da li će ona biti otvorena, kako je istakao, zavisi od političke volje EU.

- Što se tiče poglavlja, nikada ih za to nisam molio, nikad neću ni moliti, ako hoće neka otvore... Imamo pet spremnih poglavlja, možda i sedam, ali to je njihova politička volja i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ništa drugo. To je pitanje njihovog političkog odnosa prema Srbiji i drugim zemljama Zapadnog Balkana - rekao je Vučić na sednici Konventa o EU.

Dodao je da razume političke interese unutar EU.

- Jedan od predsednika jedne zemlje EU rekao mi je: "Ja sada imam izbore, moram da pobedim, ako vam kažem da ćete išta da dobijete, onda neću pobediti''. Čovek je bio iskren - rekao je Vučić.

On je dodao da su razgovori sa EU sada iskreniji nego što su bili, kao i sa Amerikancima.

- Sve je kristalno jasno. Oni kažu sve što misle, mi kažemo šta mislimo - zaključio je Vučić.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Jedan predsednik iz EU mi je rekao...

Izvor: Mondo, 10.Jun.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reka je danas da Srbija ima pet poglavlja spremnih za otvaranje u pregovorima sa EU, možda i sedam, a da li će ona biti otvorena - to, istakao je, zavisi od političke volje EU...Foto: Mondo/Stefan Stojanović.."Što se tiče poglavlja, nikada ih za to nisam molio,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.