Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Mar.2020, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački ambasador: Lajčak će voditi izbalansiran i sadržajan dijalog Kosova i Srbije

Nemački ambasador u Prištini Kristijan Held ocenio je da će specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, koji treba da stupi na dužnost 1. aprila, voditi "izbalansiran i sadržajan dijalog" i dovesti do "sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg rešenja između Kosova i Srbije".

Held je na Tviteru naveo danas da Nemačka pozdravlja Lajčakovo imenovanje na tu funkciju.

"Kao predstavnik EU nastupaće i govoriti u ime Nemačke i svih zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << članica. Imajte na umu da je Nemačka Evropska unija, a EU Nemačka", napisao je Held a preneo portal Kosovo onlajn.

Prištinski portal Gazeta express preneo je ranije da je visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel zvanično predložio Lajčaka za posrednika EU u dijalogu Beograda i Prištine i da on će, prema tom predlogu, stupiti na dužnost 1. aprila sa mandatom do 1. marta 2021.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U aprilu novi Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograd- Priština

Izvor: Blic, 24.Mar.2020, 00:12

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine na dužnost bi trebalo da stupi početkom aprila, saznaje Tanjug u Briselu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.