NEMA VIŠE PRIČE O TERITORIJALNOM INTEGRITETU Hoti poručio da je lažna država izbegla ćorsokak

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2020, 23:09

"NEMA VIŠE PRIČE O TERITORIJALNOM INTEGRITETU" Hoti poručio da je lažna država izbegla ćorsokak

"Iz narušenih odnosa sa EU i SAD, sada imamo podršku svih za cilj dijaloga, a to je međusobno priznavanje i normalizacija odnosa."

Hoti je u objavi na Fejsbuk nalogu poručio da je tokom njegove vlade, zajedno sa međunarodnim prijateljima, vratio tzv. Kosovo tamo gde i pripada.

- Iz narušenih odnosa sa EU i SAD, sada imamo podršku svih za cilj dijaloga, a to je međusobno priznavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i normalizacija odnosa. Za mesec dana smo uklonili iz bilo kakve rasprave temu teritorijalnog integriteta Kosova, koju niko više ne spominje - istakao je tzv. kosovski premijer.

Prema njegovim rečima, takav pristup dijalogu, legitiman je i jedini, te je vreme izolacionističke politike i strah od sukobljavanja već prošlo.

- Odlučno i hrabro, izbegli smo ćorsokak i izolacionistički pristup i preuzeli državne odgovornosti u dijalogu. To smo učinili bez ustručavanja, pošto smo vođeni principom očuvanja teritorijalnog integriteta i jedinstva države, kao i potpunim poštovanjem ustavnosti - poručio je Hoti.

Kako je naveo, niko ne bi trebalo da se oseća uznemirenim od normalnosti koju gradi, jer je to takođe i u njihovom najboljem interesu.

- Naši jasni principi i iskrenost pred međunarodnim partnerima omogućavaju nam da budemo rame uz rame sa njima i daju nam garanciju za dijalog u najboljem interesu Kosova i njenih građana - naglasio je Hoti.

Istakao je da će to biti sporazum koji tzv. Kosovu daje ono što zaslužuje, da bude ravnopravno i integrisano u veliku evroatlantsku porodicu.

Tzv. kosovski premijer je, na taj način reagovao i na tzv. Predsedništvo i na Demokratksu partiju tzv. Kosova, koji su danas kritikovali pristup njegove vlade dijalogu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.