Mondolini: Nema intergacija bez sporazuma o Kosovu

Izvor: JUGpress.com, 21.Jan.2018, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mondolini: Nema intergacija bez sporazuma o Kosovu

BEOGRAD

(FoNet)

Francuska je prijatelj Srbije, a prijatelji govore istinu, da neće biti integracije Srbije u Evropsku uniju (EU) bez sporazuma o Kosovu, izjavio je u intervjuu FoNetu francuski ambasador u Beogradu Frederik Mondoloni.

Mondoloni je kao veoma značajan ocenio susret predsednika Francuske Emanuela Makrona i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Parizu tokom klimatskog samita >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i istakao da je važno da se predsednici upoznaju i uvažavaju, “što je ovde slučaj”.

To će dati novi impuls bilateralnim odnosima, rekao je Mondoloni, uz napomenu da se radi na Makronovoj poseti Srbiji. Makron je u načelu potvrdio svoju posetu, koja bi, nadamo se, bila realizovana u 2018. godini.

Prema rečima Mondolonija, to bi bilo važno simbolički, jer se u njoj obeležava 100. godišnjica završetka Prvog svetskog rata, u kojem su Srbija i Francuska, kao partneri, rame uz rame, izvojevali pobedu, da bi se stvorila Evropa mira, stabilnosti i demokratije.

Predsednik Makron je pozvao sve svoje kolege da 11. novembra dođu na proslavu u Pariz, što je veoma važno i za Srbiju, rekao je Mondoloni, ističući da Francuska, osim podsećanja na zajedničku prošlost, sa Srbijom želi da gradi i budućnost.

Francuska želi da razvija svoje u Prvom svetskom ratu utemeljene odnose sa Srbijom, kao faktorom stabilnosti u regionu, i od davnina svojim glavnim partnerom na Zapadnom Balkanu, predočio je Mondoloni.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Mondoloni: Bez sporazuma o KiM nema integracije Srbije u EU

Izvor: N1 televizija, 21.Jan.2018

Srpski narod ne bi trebalo da reši pitanje Kosova da bi zadovoljio EU, već radi sopstvene budućnosti, kako bi mir vladao u regionu, ocenio je ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni...Izvor: FoNet..On ipak, kaže da bez dogovora sa Prištinom, nema napretka ka EU..."Francuska, bez ikakvog...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.