Mogerini: Teškoća ima i dalje, uskoro sledeći sastanak

Izvor: RTS, 07.Sep.2018, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: Teškoća ima i dalje, uskoro sledeći sastanak

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini saopštila je danas, nakon odvojenih razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, da teškoća ima i dalje, a da će naredni susret na visokom nivou sazvati pre Ministarske nedelje u okviru Generalne skupštine UN u Njujorku. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Federika Mogerini je navela da je danas imala više rundi razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, bilateralno, o svim temema koje su na stolu.

"Teškoća i dalje ima", navodi se u saopštenju Službe za spoljne poslove.
Rekla je da veruje u punu posvećenost obojice predsednika da nastave proces pregovora i postignu u narednim mesecima pravno obavezujući sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa u skladu sa međunarodnim pravom.
"Sazvaću u Briselu sledeći sastanak na visokom nivou pre Ministarske nedelje u okviru zasedanja Generalne skupštine UN kako bi dve strane napredovale u razgovorima o sadržaju sporazuma."
Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič kaže da će se novi sastanak Vučića i Tačija organizovati tokom ovog meseca.
Dodala je da se na današnjim odvojenim sastancima visoke predstavnice, predsednika Srbije i kosovskog predsednika razgovaralo o svim otvorenim pitanjima.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mogerini: Teškoća ima i dalje u dijalogu, uskoro ću zakazati sledeći sastanak

Izvor: BKTV News, 07.Sep.2018

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini saopštila je danas, nakon odvojenih razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, da teškoća ima i dalje...Ona je najavila da će naredni susret na visokom nivou sazvati pre Ministarske nedelje u okviru...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.