Mišel: Odnosi EU i Rusije na niskom nivou

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2021, 17:30

Mišel: Odnosi EU i Rusije na niskom nivou

Odnosi Evropske unije i Rusije su na veoma niskom nivou i ne slažemo se po mnogim pitanjima, rekao je danas predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u telefonskom razgovoru.

Kako je navedeno u saopštenju Evropskog saveta, neslaganja se odnose na situaciju u Urajini, ljudska prava, hibridne i sajber napade na zemlje EU i na hapšenje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

Ranije danas rusko predsedništvo je saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je Putin poručio Mišelu da je Rusija spremna da nastavi normalnu saradnju sa EU, ako ona pokaže slično interesovanje, preneo je TAS S.

Kako se navodi, Putin je ocenio da su odnosi Rusije i EU nezadovoljavajući zbog nekonstruktivne, ponekad čak i konfrontacione politike EU prema Rusiji-

On je ponovio da je ruska strana spremna da uspostavi "normalan, depolitizovan oblik saradnje", ako EU pokaže istu zainteresovanost.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EU: Odnosi sa Rusijom se mogu razvijati samo ako se postigne napredak u primeni sporazuma iz Minska, obustavi hibridnih i sajber napada na države članice i poštovanje ljudskih prava

Izvor: Vostok.rs, 22.Mar.2021

Šef Evropskog saveta Šarl Mišel je u razgovoru sa predsednikom Vladimirom Putinom izjavio je da postoje ozbiljne nesuglasice u odnosima EU i Rusije, te je takođe naveo i uslove za njihovo poboljšanje, navodi se u saopštenju EU, prenose RIA Novosti. Izveštava se da je razgovor vođen uoči samita...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.