Minsk: Na svaki novi destruktivni korak EU stići će odgovor beloruske strane

Izvor: Vostok.rs, 18.Nov.2020, 12:29

Minsk: Na svaki novi destruktivni korak EU stići će odgovor beloruske strane

Belorusija je dopunila svoju listu sankcija za svaku zemlju Evropske unije i Kanadu, kao odgovor na odluku Saveta EU da uvede sankcije protiv Belorusije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Belorusije.
„U vezi sa izvršnom odlukom Saveta Evropske unije 2020/1648 od 6. novembra 2020. godine, Belorusija će od danas recipročno dopunjavati svoj sankcioni spisak za svaku od zemalja EU i Kanadu“, navodi se u saopštenju. Kako se objašnjava, spisak neće biti objavljen zbog diplomatske korektnosti. „Sankcioni spisak je ekvivalentan, a takođe deluje u okviru integracionih udruženja, koja uključuju Belorusiju. Preporučujemo visokim evropskim zvaničnicima da imaju u vidu ovu informaciju prilikom planiranja putovanja“, ističe belorusko Ministarstvo spoljnih poslova. Takođe se navodi da će Belorusija odgovoriti na svaki novi destruktivni korak Evropske unije. „Jednostrano agresivno sužavanje polja za dijalog sa susednom Belorusijom je istorijska greška evropske birokratije. Na svaki novi destruktivni korak stići će odgovor beloruske strane. Garantovano će biti revidirani mnogi projekti, pogodni za EU, i sfere odnosa, učešće u kojima je danas dobra volja, a ne obaveza beloruske strane“, precizirano je u saopštenju.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

EU planira da uvede dodatne, ekonomske sankcije Belorusiji

Izvor: Danas, 18.Nov.2020

Ministri spoljnih poslova Evropske unije (EU) sutra će razgovarati o usvajanju ekonomskih sankcija protiv vlasti beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka kako bi se okončala represija, saopštili su izvori bliski EU.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.