Ministri EU sutra o tvrdnjama Češke o učešću Rusije u eksploziji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2021, 09:11

Ministri EU sutra o tvrdnjama Češke o učešću Rusije u eksploziji

Češka je obavestila saveznike iz NATO i Evropsku unije o navodnoj ruskoj umešanosti u eksploziji skladišta municije 2014. godine u českom selu Vrbetice, kada su stradale dve osobe, javlja Rojters.

O ovoj temi će se razgovarati na sastanku ministara Evropske unije zakazanom za ponedeljak, najavio je ministar spoljnih poslova Jan Hamaček putem Tvitera.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Hamaček je prethodno rekao da 18 ruskih diplomata ima rok od 48 sati da napuste Češku.

Prema njegovim rečima, reč je o 18 službenika ambasade Rusije u Pragu za koje nadležne češke službe veruju da su ruski obaveštajci.

Rusija je odgovorila da će uzvratiti istom merom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija odgovorila Češkoj: Apsurd; "Uzvraćamo istom merom"

Izvor: B92, 18.Apr.2021

Češka je objavila u nedelju da je obavestila saveznike u NATO-u i EU da sumnja u rusku umešanost u eksploziju skladišta municije 2014...O tome će se raspravljati na sastanku ministara inostranih poslova EU-a u ponedeljak...Srednjoevropska zemlja proterala je 18 službenika ambasade Rusije u Pragu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.