Ministarka: Do kraja godine još tri poglavlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2017, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka: Do kraja godine još tri poglavlja

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da očekuje da ćemo do kraja godine otvoriti još tri poglavlja u pregovorima sa EU i istakla da je Srbija ozbiljna zemlja kandidat sa kojom Unija razgovara kao sa partnerom.

Ministarka je na TV Pink izrazila uverenje da ćemo do kraja 2017. otvoriti poglavlje 6, koje se odnosi na kompanijsko pravo, poglavlje 30, ekonomski odnosi sa inostranstvom i poglavlje 33 koje se odnosi na budžetske i finansijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odredbe.

"Da li će biti u oktobru ili decembru, dve međuvladine konferencije, ili samo u decembru, to ćemo još videti. To je stvar i proceduralnih stvari koje mi sa Evropskom komisijom radimo", kaže Joksimović.

Istakla je da je poglavlje 6, kompanijsko pravo, vrlo važno zbog potencijalnih investitora, kao i da je važan i set ekonosmkih poglavlja,"Mi radimo svoj posao", naglašava Joksimović .

Govoreći o poseti izvestioca Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera Srbiji, Joksimović kaže da je njegova poseta bila veoma pozitivna, da je dobro što se sa svima video u Srbiji, te da će na osnovu razgovora koje je vodio sa srpskim zvaničnima, ali i sa opizicijom i nevladinim sektorom pripremiti novi izveštaj u 2018. godini.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Radimo svoj posao, do kraja godine još tri poglavlja

Izvor: BKTV News, 26.Avg.2017

Očekujem da ćemo do kraja godine otvoriti još tri poglavlja u pregovorima sa EU i da je Srbija ozbiljna zemlja kandidat s kojom Unija razgovara kao s partnerom, izjavila je ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović...Ministarka je na TV Pink izrazila uverenje da ćemo do kraja 2017....

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.