Mere EU i ECB za slučaj da Grčka napusti evro

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2012, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mere EU i ECB za slučaj da Grčka napusti evro

BRISEL -

Evropska komisija i Evropska centralna banka rade na kriznom scenariju za slučaj da Grčka bude primorana da napusti evrozonu, izjavio je danas komesar Evropske unije za trgovinu Karel De Guht.

To je prvi put da je neki zvaničnik EU potvrdio da se preduzimaju mere za slučaj eventualnog izlaska Grčke iz regiona zajedničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << valute.

Do sada su postojale široke špekulacije o takvim planovima, ali njihovo postojanje nije bilo potvrđeno, prenela je agencija Rojters.

"Pre godinu i po dana možda je postojala opasnost od domino efekta", rekao je De Guht u intervjuu za belgijski list "De Standard".

"Sada, međutim, i u Evropskoj centralnoj banci i Evropskoj komisiji postoje servisi koji rade na kriznom scenariju za slučaj da Grčka napusti evrozonu", dodao je De Guht.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta ako Grčka napusti evro zonu?

Izvor: Mondo, 18.Maj.2012

Evropska komisija i Evropska centralna banka rade na kriznom scenariju za slučaj da Grčka bude primorana da napusti evrozonu, izjavio je danas komesar Evropske unije za trgovinu Karel De Guht .

Nastavak na Mondo...

EU i ECB preduzimaju mere za slučaj da Grčka napusti evro

Izvor: Blic, 18.Maj.2012

Brisel - Evropska komisija i Evropska centralna banka rade na kriznom scenariju za slučaj da Grčka bude primorana da napusti evrozonu, izjavio je danas komesar Evropske unije za trgovinu Karel De Guht . ..To je prvi put da je neki zvaničnik EU potvrdio da se preduzimaju mere za slučaj eventualnog...

Nastavak na Blic...

EK i ECB rade na scenariju za izlazak Grčke iz evrozone

Izvor: B&F Online, 18.Maj.2012

Komesar EU za pitanja trgovine Karel De Guht potvrdio je da Evropska komisija i Evropska centralna banka rade na izlaznom scenariju u slučaju da Grčka napusti evrozonu.

Nastavak na B&F Online...

Štamparije spremne za grčke drahme

Izvor: B92, 18.Maj.2012

London -- Britanska štamparija novca "De La Ri" napravila je krizni plan za štampanje grčkih drahmi za slučaj da Grčka napusti evrozonu i obrati se toj štampariji...Ta vest je stigla nakon što je komesar Evropske unije za trgovinu Karel De Guht izjavio se radi na scenariju ako bi Grčka bila primorana...

Nastavak na B92...

Berze izoluju evrozonu

Izvor: Politika, 18.Maj.2012

Spekulacije o izlasku Grčke iz monetarne unije EU obrisale 4.000 milijardi dolara sa globalnog tržišta deonica u poslednjem mesecu..Evropska dužnička kriza postaje preskupa za svetsko finansijsko tržište. Od početka predizborne kampanje u Grčkoj prošlog meseca do objave sledećih izbora 17....

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.