EU i ECB preduzimaju mere za slučaj da Grčka napusti evro

Izvor: Blic, 18.Maj.2012, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU i ECB preduzimaju mere za slučaj da Grčka napusti evro

Brisel - Evropska komisija i Evropska centralna banka rade na kriznom scenariju za slučaj da Grčka bude primorana da napusti evrozonu, izjavio je danas komesar Evropske unije za trgovinu Karel De Guht .

To je prvi put da je neki zvaničnik EU potvrdio da se preduzimaju mere za slučaj eventualnog izlaska Grčke iz regiona zajedničke valute.

Do sada su postojale široke špakulacije o takvim planovima, ali njihovo postojanje nije bilo potvrdjeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prenela je agencija Rojters.

- Pre godinu i po dana možda je postojala opasnost od domino efekta. Sada, međutim, i u Evropskoj centralnoj banci i Evropskoj komisiji postoje servisi koji rade na kriznom scenariju za slučaj da Grčka napusti evrozonu- rekao je De Guht u intervjuu za belgijski list "De Standard".

Povezane vesti: Barozo: Ukupna pomoć EU Grčkoj 380 milijardi evra Junker: Evrozona nije spremna za novi paket pomoći Grčkoj Grčka dobija spasonosni zajam od osam milijardi evra "Trojka" preporučila isplatu tranše Grčkoj što pre Tri zemlje EU predlažu strategiju za Balkan
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.