Marin le Pen: Ako pobedim, organizovaću referendum o izlasku iz EU

Izvor: RTS, 14.Sep.2016, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marin le Pen: Ako pobedim, organizovaću referendum o izlasku iz EU

Predsednica krajnje desničarske francuske stranke Nacionalni front Marin le Pen poručila je da je spremna da organizuje referendum o izlasku Francuske iz Evropske unije ukoliko pobedi na predsedničkim izborima 2017. godine.
"Referendum je najbolje sredstvo u skladu sa demokratskim normama. Tokom prethodne četiri godine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << govorila sam da planiram da organizujem referendum, na kojem će Francuzi moći da se izjasne o izlasku Francuske iz EU", rekla je Marin le Pen u Evropskom parlamentu, preneo je Tas.

Kritikovala je govor predsednika Evropske komisije Žan Kloda Junkera, koji je ranije danas rekao da budućnost EU nije ugrožena odlukom Britanije da napusti blok, navodeći da čak i nakon referenduma o Bregzitu, ukazujući da EU pruža isti odgovor na ozbiljna pitanja da zajednici treba veća evropska integracija.
"Neka narodi imaju pravo na slobodu. Pustite ih da imaju mogućnost da sarađuju na nivou na kojem žele. Bolje nego sa Briselom. Tako da bi trebalo da konačno postanete demokrate i pustite ljude da sami definišu svoju sudbinu", rekla je Le Pen.
Junker je ranije danas poručio da budućnost EU nije ugrožena odlukom Britanije da napusti blok, apelujući na London da što pre pokrene proces "razvoda".
U godišnjem govoru "O stanju unije" pred Evropskim parlamentom u Strazburu, naveo je da EU poštuje i istovremeno žali zbog odluke Britanije, ali da Unija kao takva nije pod znakom pitanja.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ako pobedim, izlazimo iz EU"

Izvor: Vesti-online.com, 14.Sep.2016

Predsednica francuskog Nacionalnog fronta Marin le Pen poručila je da je spremna da organizuje referendum o izlasku Francuske iz Evropske unije ukoliko pobedi na predsedničkim izborima 2017. godine...- Referendum je najbolje sredstvo u skladu sa demokratskim normama. Tokom prethodne četiri godine...

Nastavak na Vesti-online.com...

Marin Le Pen: Ako pobijedim, referendum o izlasku iz EU

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Sep.2016

PARIZ - Predsjednica krajnje desničarske francuske stranke Nacionalni front Marin Le Pen poručila je da je spremna da organizuje referendum o izlasku Francuske iz EU...Ona je navela da će organizovati referendum ukoliko pobijedi na predsjedničkim izborima 2017. godine..."Referendum je najbolje sredstvo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.