Makron poručio Vučiću – mali Šengen dobar korak ka EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2019, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron poručio Vučiću – "mali Šengen" dobar korak ka EU

Francuski predsednika Emanuel Makron podržava "mali Šengen", jer održava njegovu zamisao kada je u pitanju funkcionisanje regiona pre ulaska u EU, piše Blic, navodeći da je Makron to poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Makron i Vučić su pričali o inicijativi regionalne ekonomske zone. Francuski predsednik je rekao da je reč o pozitivnoj ideji, da on tako zamišlja funkcionisanje regiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sve dok sve države ne postanu članice. Obećao je i podršku", navodi izvor lista.

Prenosi se da je Makron iznenada pozvao Vučića na sastanak u četiri oka u ponedeljak uveče, u Jelisejskoj palati, posle svečane večere koju je organizovao za visoke zvanice.

"Vučić je bio prvi predsednik koga je primio na bilateralni sastanak i jedini sa kojim se sastao u svom kabinetu. Sastanak je počeo kasno u salonu u kome su izložene slike Pikasa i Miroa. Makron mu je pokazao umetnine, poslužio ga konjakom iz 1914. godine i u prijateljskom razgovoru tražio od Vučića da mu ispriča o situaciji u Srbiji i regionu", otkriva izvor Blica.

Navodi se da je posebna pažnja bila posvećena "malom šengenu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron rekao Vučiću: "Mali Šengen dobar korak ka EU"

Izvor: B92, 13.Nov.2019

Pariz -- Francuski predsednika Emanuel Makron podržava "mali Šengen"...Kako navodi, "mali Šengen" odražava njegovu zamisao kada je u pitanju funkcionisanje regiona pre ulaska u EU, piše Blic, navodeći da je Makron to poručio predsedniku Srbije Alaksandru Vučiću..."Makron i Vučić su pričali...

Nastavak na B92...

Makron podržava "mali Šengen"

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Nov.2019

BEOGRAD - Francuski predsjednik Emanuel Makron na sastanku u Parizu prenio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da podržava "mali Šengen" jer održava njegovu zamisao kada je riječ o funkcionisanju regiona prije ulaska u EU.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.