Makron rekao Vučiću: "Mali Šengen dobar korak ka EU"

Francuski predsednika Emanuel Makron podržava "mali Šengen".

Svet

Izvor: B92

Sreda, 13.11.2019.

07:40

Makron rekao Vučiću:
Foto: Tanjug/ Predsedništvo Srbije

Kako navodi, "mali Šengen" odražava njegovu zamisao kada je u pitanju funkcionisanje regiona pre ulaska u EU, piše Blic, navodeći da je Makron to poručio predsedniku Srbije Alaksandru Vučiću.

"Makron i Vučić su pričali o inicijativi regionale ekonomske zone. Francuski predsednik je rekao da je reč o pozitivnoj ideji, da on tako zamišlja funkcionisanje regiona sve dok sve države ne postanu članice. Obećao je i podršku", navodi izvor lista.

Makron je iznenada pozvao Vučića na sastanak u četiri oka u ponedeljak uveče, u Jeliskoj palati, posle svečane večere koju je organizovao za visoke zvanice.

"Vučić je bio prvi predsednik koga je primio na bilateralni sastanak i jedini sa kojim se sastao u svom kabinetu. Sastanak je počeo kasno u salonu u kome su izložene slike Pikasa i Miroa. Makron mu je pokazao umetnine, poslužio ga konjakom iz 1914. godine i u prijateljskom razgovoru tražio od Vučića da mu ispriča o situaciji u Srbiji i regionu", otkriva izvor Blica.

Navodi se da je poseba pažnja bila posvećena "malom Šengenu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: