Makron odbija svako proširenje pre duboke reforme EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron odbija svako proširenje pre duboke reforme EU

Francuski predsednik Emanuel Makron kritikovao je odsustvo dogovora u okviru EU o raspodeli vodećih funkcija u Uniji i ponovo pozvao na institucionalnu reformu Unije.

"Moramo da pojednostavimo procedure kako bismo na brži, snažniji i demokratičniji način zajedno napredovali. U tom smislu skeptičan sam u vezi s pričama o tome da je budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU u novom proširenju, a u situaciji kada vidimo da nas 28 ne možemo da se dogovorimo. Odbijam svako proširenje pre duboke institucionalne reforme EU", poručio je Makron.

On je nakon maratonskih razgovora o imenovanjima za top pozicije u EU izjavio da nemogućnost dogovora između EU 28 dovodi u pitanje kredibilitet Unije i daje sliku Evrope kao neozbiljne.

"Niko ne može da bude zadovoljan onim što je rezultat nakon mnogo sati razgovora. Podele su političke prirode, među Evropskom narodnom partijom, ali i geografske unutar Saveta", primetio je francuski predsednik, koji očekuje da će sutrašnji sastanak doneti pomake neophodne da bi se došlo do dogovora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.