Očekujem povoljnu odluku Makron veruje u sastanak lidera u Briselu, VAŽNA ODLUKA PRED EVROPOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2019, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Očekujem povoljnu odluku" Makron veruje u sastanak lidera u Briselu, VAŽNA ODLUKA PRED EVROPOM

Predsednik Francuske Emanuel Makron kaže da bi večerašnji sastanak EU lidera u Briselu trebalo da rezultira konstituisanjem novog tima za Evropu koji bi izneo projekat za koga su građani glasali na prethodnim evropskim izborima.

- Očekujem brzu odluku i nadam se da će ovaj sastanak rezultirati odgovorom koji će tim imati - poručio je Makron dolazeći na vanredni sastanak Evropskog saveta na kome >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će se odlučivati o čelnicima EU institucija.

Emanuel Makron je ponovio da se njegovi prioriteti nisu menjali od početak ovog procesa.

Premam njegovim rečima, nominacije moraju da budu zasnovane na jasnom programu i zajedničkoj agedni, da u fokusu imaju borbu protiv klimatskih promena, socijalni i ekonomski program, jačanje evrozone i Evropu koja štiti svoje građane.

Kriterijumi za izbor kandidata prema Makronovim rečima moraju da budu iskustvo, ali i goeografski i rodni balans.

- Imamo pet mesta, od kojih je Evropski savet nadležan za izbor četiri kandidata od kojih se nadam da će dve biti žene - izjavio je Makron.

On je još jednom ponovio da njegove kriterijume ispunjavaju kandidati Mišel Barnije, Margaret Vestager i Frans Timermans, izostavljajući opet glavnog kadidata nemačke kancelarke Merkel Manfreda Vebera.

- Optimista sam i očekujem konstruktivni kompromis - zaključio je Makron.

BONUS VIDEO: Oni su GENIJI koji su promenili svet, ali su stradali od sopstvenih izuma

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.