Makron: 31. oktobar će biti poslednji rok za Bregzit

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2019, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: 31. oktobar će biti poslednji rok za Bregzit

Datum za Bregzit koji je određen da bude 31. oktobra, biće "poslednja prilika" za istupanje Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU), izjavio je danas francuski predsednik Emanuel Makron u razgovoru sa predstavnicima velikih međunarodnih banaka.

"Bila je loša ideja o odlaganju. Čak iako je veoma loša ideja videti Veliku Britaniju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da ide iz članstva, a još je gore videti da rukovodioci pokušavaju da ne poštuju odluku naroda", rekao je Makron na engleskom upitan o stavu prema Bregzitu.

Francuski predsednik je rekao da treba da se sprovede odluka Britanaca osim ako oni sami ne odluče drugačije.

"Odredili smo kraj oktobra kao poslednju priliku, jer ne bih hteo da nova Evropska komisija nastavi da se bavi tim pitanjem", rekao je Makron i dodao da bi bilo neprihvatljivo ponovo pregovarati o sporazumu koji je postignut između Brisela i Londona a koji je britanski parlament odbacio.

"Jedino ko može do poslednjeg minuta da zaustavi Bregzit je britanska vlada", dodao je francuski predsednik odbijajući da EU preuzme odgovornost za taj razlaz.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.