MAŠTANJA LAŽNOG PREMIJERA KURTIJA: Imamo podršku međunarodne zajednice

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2023, 09:36

MAŠTANJA LAŽNOG PREMIJERA KURTIJA: Imamo podršku međunarodne zajednice

Nasilni upad kosovske policije u zgrade opština Leposavić, Zvečan i Zubin Potok su osudile SAD, EU i Kvinta, kao i Moskva.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, nakon reakcije SAD, Evropske unije i Kvinte, koje su osudile nasilne akcije policije na severu Kosova i Metohije, izjavio je za RTV Dukađini da ima podršku međunarodne zajednice i da "posao ide dobro". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Važno je naglasiti da je cilj vlade i institucija da omogućimo gradonačelnicima, izabranim na demokratskim izborima, pristup njihovim kancelarijama, u kojima moraju da obavljaju funkciju, radeći za sve građane, bez obzira na veru, etničku pripadnost ili poreklo. I verujem da ćemo za ovo imati podršku svih međunarodnih faktora... Imamo podršku međunarodnih partnera i posao ide dobro - rekao je Kurti.

Nasilni upad kosovske policije u zgrade opština Leposavić, Zvečan i Zubin Potok su osudile SAD, EU i Kvinta, kao i Moskva.

- Sjedinjene Američke Države osuđuju akciju kosovskih vlasti da pristupe opštinskim zgradama na severu Kosova. Nasilne mere treba odmah prekinuti - napisao je na Tviteru ambasador SAD U Prištini Džefri Hovenijer.

I Evropska unija najoštrije je osudila sukobe kosovske policije i demonstranata na severu, inicirane pokušajem novih gradonačelnika da uđu u zgrade opština, saopštio je sinoć portparol Evropske spoljnopolitičke službe.

Nasilje na severu osudila je i Kvinta koja je pozvala kosovske vlasti da se odmah povuku i deeskaliraju situaciju.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.