Lukašenko: Ulaskom u EU ili NATO jednostavno bi uništili zemlju

Izvor: Vostok.rs, 19.Avg.2020, 10:38

Lukašenko: Ulaskom u EU ili NATO jednostavno bi uništili zemlju

Niko ne čeka ni Belorusiju ni Ukrajinu u Evropskoj uniji i NATO-u, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na sastanku sa članovima Saveta bezbednosti.
Lukašenko je prokomentarisao da je jedna od tačaka programa opozicije da se zemlja kandiduje za članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u. On je istakao da je u Ukrajini „demokratija već uspostavljena, verovatno, pre desetak godina“, ali ih niko nije primio ni u NATO ni u EU. „Štaviše, niko nikoga tamo ne čeka. Ni njih, a kamoli nas. Mi ćemo time jednostavno uništiti svoju zemlju“, istakao je Lukašenko. Lukašenko je skrenuo pažnju na to da se nedavno u američkim medijima pojavila teorija o savezu tri mora. „Baltik, Crno more, Jadran. Rusije tamo nema, Srbije nema, Belorusije ima. Nas su tamo već priključili“, rekao je on. „Još jednom naglašavam. U najskorije vreme analiziraćemo ta pitanja i saopštićemo narodu o posledicama takvih dejstava. Ali danas vidite koliko je koordinisano to što oni pokušavaju da nam podmetnu unutar zemlje. Ponovni izbori, haos i tako dalje, štrajkovi u preduzećima. Počeli su da pritiskaju porodice državnih službenika, vojske, policije, medija. Sve to vidimo“, dodao je Lukašenko.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.