Lavrov: Podržavamo bilo koje uzajamno prihvatljivo rešenje na osnovu rezolucije 1244

Izvor: Vostok.rs, 18.Jun.2020, 15:13

Lavrov: Podržavamo bilo koje uzajamno prihvatljivo rešenje na osnovu rezolucije 1244

 
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da se Rusija uzda u to da EU, koja ima ulogu posrednika u dijalogu Beograda i Prištine, ne sme da se izoluje od svojih obaveza. "EU mora da ispunjuje svoje obaveze pošteno i da se bori za realizaciju postignutih dogovora, kao što je uspostavljanje Zajednice srpskih opština, što je bilo postignuto uz pomoć EU i sada, nažalost, sabotirano od albanske strane", rekao je Lavrov.
Lavrov: Nećemo zaboraviti agresiju NATO protiv Jugoslavije, poklanjamo se pred žrtvama tog zločinahttps://t.co/L2xtKAw94Q
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) June 18, 2020 Ponovio je da se ruski stav o Kosovu ne menja. "Potvrdili smo da ćemo podržavati bilo koje korake i inicijative koje će pomoći Beogradu i Prištini da postignu uzajamno prihvatljivo rešenje na osnovu rezolucije 1244", naveo je šef ruske diplomatije. Ponovio je da rešenje za Kosovo mora da bude u skladu sa međunarodnim pravom i odobrenjem Saveta bezbednosti UN i da obezebedi mir i bezbednost u ovom regionu Evrope.  
 


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.