Lavrov: Brisel se sveti Rusiji preko Južnog toka

Izvor: Press, 09.Jun.2014, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Brisel se sveti Rusiji preko Južnog toka

"Ponekad je Brisel vođen željom za kaznom, željom da se osveti", rekao je Lavrov, kako je preneo AFP.

On je izjavio da odluka Bugarske da suspenduje rad na Južnom toku sugeriše da EU želi osvetu zbog situacije oko Ukrajine.

"Nije jasno šta Brisel hoće od nas. Po mom mišljenju, kad je u pitanju Ukrajina, mi već radimo sve što je neophodno da se situacija tamo smiri", rekao je Lavrov posle razgovora sa svojim finskim kolegom Erkijem Tuomiojom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
Moskva smatra da su pokušaji da se dijalog o ruskoj energiji s EU učini zavisnim od situacije u Ukrajini nekonstruktivni, rekao je šef ruske diplomatije, prenosi Itar-Tas.

Neke države, koje se ne mogu "sumnjičiti" da su zainteresovane za jačanje odnosa Rusije i EU, žele da osujete energetski dijalog Rusije i Unije, uprkos napretku u njemu, a tu mislim na projekat Severnog toka koji je poboljšao energetsku bezbednost evropskih zemalja, rekao je Lavrov.

On je podsetio da je Evropska komisija bila ta koja je inicirala razgovore s ciljem dogovora o svim aspektima projekta Južni tok.
"Ali nedavno smo čuli iz Brisela da će razgovori o projektu Južni tok biti zamrznuti sve dok Rusija ne prizna kijevske vlasti. Da li mislite da je to konstruktivan pristup", upitao je Lavrov na konferenciji za novinare.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.