Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jun.2020, 13:33

Lajčak pozdravio odluku Vlade Kosova o ukidanju mere reciprociteta prema Srbiji

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak pozdravio je današnju odluku nove kosovske vlade o ukidanju mere reciprociteta prema Srbiji.

"Brzo uklanjanje prepreka za nastavak dijaloga uz posredstvo EU pokazuje jasnu posvećenost Kosova da se vrati za pregovarčki sto bez odlaganja", napisao je Lajčak na Tviteru.

Doskorašnja vlada, s premijerom Aljbinom Kurtijem, 20. marta je donela odluku o postepenoj primeni mere reciprociteta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prema Srbiji koja je 30. maja proširena.

Nova kosovska vlada na čelu s Avdulahom Hotijem danas je poništila te odluke. Današnja odluka je odmah stupila na snagu, a Hoti je rekao da je ona privremena i da može da traje dan, mesec ili godinu.

Kosovski premijer je kazao da su odlukom ukinute sve prepreke za nastavak dijaloga sa Srbijom i dodao da će mere reciprociteta biti vraćene ako dijalog ne bude imao povoljan ishod.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je odluku Kosova da ukine zabranu trgovine sa Srbijom i ocenio da može biti uspostavljen dobar poslovni odnos Srba i Albanaca.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.