Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jun.2020, 11:57

Lajčak dolazi u Prištinu švajcarskim vojnim avionom

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Srbije i Kosova Miroslav Lajčak doputovaće u Prištinu danas popodne švajcarskim vojnim avionom.

"Posle neznatnih komplikacija na putovanju juče (15. jun), međunarodna zajednica je započela akciju. Sada sam na putu za Prištinu - ljubaznošću švajcarske vojske. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Radujem se što ću danas zvanično započeti posetu Kosovu", objavio je Lajčak na Tviteru, uz fotogrtafiju kraj aviona.

Prema saznanjima Radija Slobodna Evropa (RSE), švajcarske vlasti su se angažovale da omoguće Lajčakov dolazak nakon jučerašnjih komplikacija sa civilnim letom.

Lajčak je sinoć trebalo da doputuje u Prištinu, preko Ciriha i Tirane, ali je let za Tiranu u međuvremenu otkazan.

Prema ranijim najavama, trebalo bi da se sastane sa predstavnicima kosovskih institucija i političkim liderima u Prištini, a glavna tema razgovara biće modaliteti i datumi za obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine.

Ovo je Lajčakova prva poseta Kosovu otkako je imenovan za specijalnog predstavnika EU za dijalog Prištine.

U Beograd bi trebalo da dođe dan posle izbora, 22. juna, najavio je juče predesnik Srbije Aleksandar Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.