Lajčak: Sporazum Kosova i Srbije treba da bude prihvatljiv za građane

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jun.2020, 15:42

Lajčak: Sporazum Kosova i Srbije treba da bude prihvatljiv za građane

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije, Miroslav Lajčak, ocenio je danas da svaki sporazum Kosova i Srbije treba da bude prihvatljiv za građane obeju strana.

Lajčak se danas, drugog dana posete Kosovu, prvo sastao s liderom Pokreta Samoopredeljenje, Aljbinom Kurtijem, s kojim je, kako je rekao, imao vrlo dobar razgovor.

"Naglasio sam potrebu da Kosovo jedinstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nastupa u dijalogu koji je omogućila Evropska unija. Svaki sporazum mora biti prihvatljiv za njegove ljude," napisao je Lajčak na "Tviteru".

Lajčak se potom sastao i s predsednikom Demokratskog saveza Kosova, Isom Mustafom.

Po saopštenju DSK, Mustafa je obavestio Lajčaka da je DSK zainteresovan za zaključivanje sporazuma Kosova i Srbije, dok je Lajčak rekao da ceni konstruktivnu ulogu DSK.

Najavljen je i sastanak Lajčaka s predsednikom Alijanse za budućnost Kosova Ramušom Haradinajem.

Iz kancelarije EU u Prištini je rečeno da neće biti izjava o sastancima Lajčaka pre sutrašnje konferenciji za novinare.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.