Izvor: RTS, 26.Jan.2023, 09:41

Lajčak: Složili smo se da svi prethodni sporazumi moraju biti u potpunosti implementirani

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak doputovao je u Prištinu, gde se kasno sinoć susreo i sa Aljbinom Kurtijem i šefom pregovaračkog tima Prištine Besnikom Bisljimijem. Složili smo se da svi prethodni sporazumi u dijalogu moraju biti u potpunosti implementirani, kaže Lajčak.
Miroslav Lajčak je na Tviteru naveo da u Prištinu nastavlja razgovore o narednim koracima za normalizaciju odnosa sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beogradom.

"Vratio sam se na Kosovo da nastavim iskrene, otvorene i intenzivne razgovore sa premijerom Aljbinom Kurtijem i glavnim pregovaračem Besnikom Bisljimijem o narednim koracima i putu ka normalizaciji odnosa sa Srbijom", napisao je Lajčak.
Takođe su se, kako ističe, "složili da svi prethodni sporazumi u dijalogu moraju biti u potpunosti implementirani".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Twiter

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lajčak: U Prištini saglasnost o primeni svih sporazuma Beograda i Prištine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2023

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je, nakon jučerašnje nenajavljene poste Prištini, sa je s premijerom privremenih Kosovskih institucija Aljbinom Kurtijem i šefom pregovaračkog tima u Briselu Besnikom Besljimijem postigao saglasnost o...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.