Lajčak: Sa Kurtijem o situaciji na severu i primeni svih sporazuma

Izvor: B92, 18.Jul.2023, 10:09

Lajčak: Sa Kurtijem o situaciji na severu i primeni svih sporazuma

Miroslav Lajčak izjavio je da je sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem razgovarao o situaciji na severu KiM.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine je kazao da su razgovarali o daljem putu ka deeskalaciji i primeni svih sporazuma iz dijaloga.

Lajčak se sa Kurtijem sastao u ponedeljak, u okviru simpozijuma SIMI koji se održava u Grčkoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Na ovogodišnjem Simi simpozijumu imao sam korisnu diskusiju sa premijerom Aljbinom Kurtijem o trenutnoj situaciji na severu Kosova i daljem putu ka deeskalaciji i primeni svih sporazuma iz dijaloga", napisao je Lajčak na Tviteru.

Kurti je u ponedeljak na Tviteru napisao da je sa Lajčakom imao dug razgovor o smanjenju tenzija i normalizaciji odnosa sa Srbijom.

"Imao sam dug razgovor sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom na marginama 25. simpozijuma SIMI na Kritu o deeskalaciji tenzija i normalizaciji odnosa sa Srbijom", naveo je Kurti.

Dodao je da je "vreme bilo daleko toplije" od njihove diskusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajčak: Sa kurtijem o situaciji na severu Kosova i primeni svih sporazuma

Izvor: Blic, 18.Jul.2023

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem razgovarao o situaciji na severu KiM, daljem putu ka deeskalaciji i primeni svih sporazuma iz dijaloga.

Nastavak na Blic...

Bisljimi i Petković sutra u Briselu na sastanku sa Lajčakom

Izvor: Danas, 18.Jul.2023

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Kosovo-Srbija Miroslav Lajčak sutra će biti domaćin šefovima pregovaračkih timova Beograda i Prištine, Petru Petkoviću i Besniku Bisljimiju, u okviru dijaloga uz posredovanje EU.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.