Lajčak: Integracija Zapadnog Balkana u EU nema alternativu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Nov.2021, 15:56

Lajčak: Integracija Zapadnog Balkana u EU nema alternativu

Integracija Zapadnog Balkana u Evropsku uniju (EU) nema alternativu, poručio je specijalni izaslanik EU za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak na Balkanskom integracionom forumu u Podgorici 27. novembra. Prethodno je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao da bi EU trebalo jasno da se izjasni da li želi zemlje Balkana. „Crna Gora ni jednom nije bila u nedoumici kada je u pitanju evropski put, put bez obzira na uticaj Rusije. Kada bi neko u EU odsvirao kraj za politiku proširenja, mi bismo...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Lajčak sa Đukanovićem, Komšićem i Džaferovićem o perspektivi Zapadnog Balkana

Izvor: Danas, 27.Nov.2021

Specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak poručio je danas da Evropska unija "mora biti sigurna" da nove članice Unije "ne donose dodatne probleme" i ponovio stav da integracija regiona nema alternativu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.