Kvinta, EU i NATO osudili Kosovo i stali na srpsku stranu

Izvor: B92, 21.Avg.2023, 16:29

"Kvinta, EU i NATO osudili Kosovo i stali na srpsku stranu"

Ričard Grenel reagovao je zbog toga što je bivši kongresmen Adam Kinziger nazvao novinara Takera Karlsona izdajicom SAD, jer se sastao sa Aleksandrom Vučićem.

On je podsetio da je međunarodna zajednica složno osudila Kosovo za jednostrane akcije rasplamsavanja Balkana.

Grenel je, povodom Kinzingerovih kritika, u postu na društvenoj mreži X (doskorašnji Tviter) podsetio da su se zemlje Kvinte, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU i NATO stavile na srpsku stranu nakon eskalacije situacije na severu Kosova.

"Kinzinger je neozbiljan. NATO, Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD (Bajden!), Nemci, Francuzi i EU nedavno su osudili Kosovo za jednostranu akciju rasplamsavanja Balkana – zauzimajući srpsku stranu trenutnog sukoba. Trebalo bi ga ignorisati kao nekog ko je samo bivši političar", napisao je Grenel.

Američki novinar i konzervativni politički komentator Taker Karlson izjavio je posle sastanka sa Vučićem u Budimpešti da su razgovarali o ruskom ratu u Ukrajini i posledicama tog sukoba po druge zemlje.

Vučić je na Instagramu napisao da je razgovarao sa "jednim od najvećih novinara današnjice, čovekom širokog obrazovanja i jedinstvene novinarske smelosti".

To je izazvalo reakciju Kinzigera, koji je Takera nazvao "izdajicom SAD".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.