Kurti za sukob u Banjskoj okrivio Miloša Vučevića i „Novosadski klan“

Izvor: Luftika.rs, 23.Okt.2023, 12:23

Kurti za sukob u Banjskoj okrivio Miloša Vučevića i „Novosadski klan“

Zar Evropska unija i Sjedinjene Američke Države ne bi trebalo da formiraju Specijalni sud za novosadski klan? Paravojni i teroristički napad u Banjskoj u Zvečanu organizovao je klan iz Novog Sada. Na njenom čelu je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević, nove su tvrdnje kosovskog premijera, Aljbina Kurtija.
A radi se o, nastavio je, predsedniku Srpske napredne stranke – trenutno vladajuće u Srbiji, prenosi Kossev.
Vučević je, podseća Kurti, tri puta bio izabran >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << sa gradonačelnika Novog Sada i to, kako on tvrdi, uz pomoć Zvonka Veselinovića.
– On je predsednik državne stranke SNS. Tri puta je izabran za gradonačelnika Novog Sada uz pomoć Zvonka Veselinovića i najbliži je prijatelj brata predsednika Srbije Andreja Vučića.
U današnjoj svojoj hronologiji spomenuo je i hodočasnike, koji su se nalazili u manastiru Banjska kobnog 24. septembra.
Miloš Vučević / Foto NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA To što su upravo iz Novog Sada, njih 40, dodaje Kurti – možda je i slučajno.
– Istraga bi trebalo da pokaže – naglašava.
Uz tvrdnje da „teroristička grupa“ u bekstvu, a koju predvodi Milan Radoičić, boravi u Raški, nastavio je da posredno povezuje Beograd sa događajima u Banjskoj.
– Zloglasni MUP Srbije dao im je bele i crne automobile tipa Škoda Oktavija registarskih oznaka BG i NS – kaže ovaj zvaničnik.
„Novosadski klan“, tvrdi dalje, zauzeo je mesto nekadašnjeg „Zemunskog klana“.
Svima njima „zločincima u ratu, zločincima u miru, zločincima u Srbiji, zločincima na Kosovu“, kaže, diktira država, odnosno srpski predsednik kao capo di tutti capi (šef nad šefovima).
– Zločinci u ratu, zločinci u miru, zločinci u Srbiji, zločinci na Kosovu. Predsednik države Aleksandar Vučić, kao capo di tutti capi, tu je da dokaže da iako zločin diktira državu, u stvari država je ta koja diktira zločin.
Iako se, kako dodaje, teror, kriminal i kultura nasilja od strane „paravojske Delije (navijača Crvene Zvezde)“ – bliži kraju, Kurti naglašava da Kosovo u Srbiji jurisdikciju nema.
– U četiri severne kosovske opštine teror, kriminal i kultura nasilja paravojske Delije (navijača Crvene zvezde) koja se iskazuje nadimcima ekstremista kao što su: Mami, Lune, Dačo, Rus, Nemac, Gile, Drago, Aco, Comi, Beli, Mićko, Prki, Mrki itd. Međutim, Kosovo nema jurisdikciju u Srbiji.
Shodno tome, upitao je EU i SAD zar ne bi oni trebali da formiraju Specijalni sud za novosadski klan?
Smatra da bi tako balkanska mafija – doživela kobni udarac, i da bi tako Balkan bio „potpuno otvoren za evropsku demokratiju, pravnu pravdu, trajni mir i ubrzani razvoj“.
Čelnik kosovskog MUP-a objavio snimak, Milan Radoičić naoružan ispred konaka manastira Banjska?

Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Srpska Napredna Stranka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BARON MINHAUZEN JE ZA KURTIJA MALO DETE: Lažni premijer ne prestaje sa lažima, udario na ministra Vučevića

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2023

Takozvani premijer navikao da govori samo neistine...Lažni premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti na svom nalogu na Fejsbuku izneo je danas nove optužbe na račun Srbije i predsednika Aleksandra Vučića povodom događaja u Banjskoj od 24. septembra. Kurti, između ostalog, tvrdi da je "paravojni, teroristički...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.