Kurti: Inicijativa Francuske i Nemačke jedna od ideja

Izvor: B92, 10.Okt.2022, 17:47

Kurti: Inicijativa Francuske i Nemačke jedna od ideja

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da postoji francusko-nemačka inicijativa o dijalogu sa Beogradom.

Kako je naveo, njom bi se dalo više ovlašćenja specijalnom predstavniku EU za Zapadni Balkan Miroslavu Lajčaku, ali prema njegovim rečima, to nije ništa konačno.

"Razgovara se o različitim modelima, ali nema ničeg definitivnog, a još manje odlučnog, da bi se moglo reći da je ovo francusko-nemački predlog", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Kurti, kako prenosi Ljajmi.

On je rekao i da više ideja "kruži u Berlinu, Briselu, Vašingtonu, ali i Londonu, Rimu, Parizu, Beogradu i Prištini" .

"Potpuno sam posvećen transparentnosti procesa, ali tu je i poverljivost razgovora uporedo sa transparentnošću procesa...dakle, nešto treba da se učvrsti da bi se objavilo", rekao je, između ostalog Kurti u Gnjilanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti: Postoji francusko-nemačka inicijativa, ali ništa nije konačno

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Okt.2022

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da postoji francusko-nemačka inicijativa koja želi da da više ovlašćenja specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Miroslavu Lajčaku, ali kako je kazao, "ne postoji ništa konačno".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Kurti: "Razgovara se o različitim modelima, ali nema ničeg definitivnog, a još manje odlučnog"

Izvor: Blic, 10.Okt.2022

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da postoji francusko-nemačka inicijativa o dijalogu sa Beogradom kojom bi se dalo više ovlašćenja specijalnom predstavniku EU za Zapadni Balkan Miroslavu Lajčaku, ali prema njegovim rečima, to nije ništa konačno.

Nastavak na Blic...

"BILI SU NAM SAVEZNICI KROZ ISTORIJU" Osmani o inicijativi Nemačke i Francuske: Svaka inicijativa je ozbiljna

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2022, 17:01

Premijer Kosova Aljbin Kurti je juče izjavio da postoji francusko-nemačka inicijativa..Predsednica lažne države Vjosa Osmani je rekla da je francusko-nemačka inicijativa za intenziviranje procesa dijaloga između Beograda i Prištine ozbiljna...- Svaka inicijativa naših partnera je ozbiljna. Francuska...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.