Kuburović s ambasadorom Španije o saradnji i putu ka EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2019, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović s ambasadorom Španije o saradnji i putu ka EU

Ministarka pravde Nela Kuburović sastala se danas sa novim ambasadorom Španije u Srbiji Raulom Bartolomeom, sa kojim je razgovarala o saradnji pravosuđa dve zemlje i putu Srbije ka Evropskoj uniji.

Oni su se saglasili da su odnosi dve države na visokom i prijateljskom nivou, kao i da je saradnja u oblasti pravosuđa dobra, ali da je svakako treba dalje unapređivati i širiti, saopšteno je iz ministarstva. Kuburović je istakla da su u toku razgovori ministarstava pravde >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dve zemlje u vezi sa izradom bilateralnog sporazuma koji će regulisati deobu imovine proistekle iz krivičnih dela.

Ambasador Španije je ocenio da Srbija ulaže velike napore u usklađivanju svog zakonodavstva sa evropskim standardima i u cilju jačanja nezavisnosti sudske vlasti.

Sa druge strane, on je ukazao da je pred Srbijom i dalje dosta posla na putu ka EU, a posebno kada je reč o vladavini prava i Poglavlju 23. Ambasador je naglasio da je Španija u okviru EU najveći zagovornik njenog proširenja i otvaranja novih poglavlja i da u tom smislu ta zemlja podržava Srbiju na putu ka EU i što bržem pridruživanju porodici evropskih naroda.

Ministarka Kuburović se zahvalila ambasadoru i Španiji na principijelnom stavu u vezi sa očuvanjem teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na podršci Srbiji na putu ka EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.