Koštunica: Srbija da odbaci briselski papir

Izvor: Press, 23.Mar.2013, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Srbija da odbaci briselski papir

- Suština tog papira je nezavisnost Kosova i u tom papiru osim nezavisnosti nema ničeg drugog. Srbija je sad u dobroj prilici da odbaci predlog EU sa ubedljivim argumentima da je Brisel isključivo advokat nezavisnosti Kosova. EU može da učini Srbiji najveću uslugu ako nam zbog toga uskrati datum i to je put koji nas vodi obnovi srpske državnosti- rekao je Koštunica.

Navodeći da Srbiji preti opasnost od odlučne namere EU da joj otme deo teritorije, Koštunica >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je na tribini "Ovo nije NATO zemlja", povodom godišnjice bombardovanja SRJ koja se obeležava sutra, rekao da se Srbija i srpski narod nalaze pred velikim i teškim iskušenjem koje zahteva pribranost svih nacionalnih snaga kako bi se zemlja odbranila, ali i identitet i istorija.

Ističući da je evroatlanski projekat stvaranja nezavisnosti Kosova započeo vojnim napadom NATO-a na Srbiju, Koštunica je rekao da EU od Srbije sada zahteva normalizaciju odnosa sa Kosovom što doslovno znači uspostavljanje odnosa između dve zemlje.

-EU nema drugog cilja nego da Kosovo otme od Srbije i stvori nezavisnu državu pod NATO kontrolom, a za uzvrat Srbiji nudi ništa- poručio je Koštunica i dodao da je dodeljivanje datuma za početak pregovora sa EU kao nagada za poniženje Srbije ništa.

Ali ako datum nije ništa, on istovremeno, kako naglašava Koštunica, može biti novi neograničeni rezervoar ucenjivanja Srbije jer onog momenta kada bi se ona odrekla Kosova zarad datuma, usledile bi nove ucene i dalja razgradnja i rasturanje srpske države.

On je govoreći o NATO bombardovanju, rekao da je "neraskidiva povezanost vojnog napada na Srbiju i procesa stvaranja nezavisnosti Kosova" i da u samim temeljima pokušaja otimanja Kosova od Srbije leže bombe NATO pakta i zato kada se pogledaju i današnji pregovori koji se vode u Briselu "jasno je da je glavni pregovarač ispred albanske strane zapravo zastupnik vrhovne NATO-vske vlasti na Kosovu".

-Postavlja se pitanje šta Srbija onda može da očekuje od ovih pregovora? Šta EU može da stavi na pregovarački sto pred Srbiju? Svima mora biti jasno da je to nezavisno Kosovo-rekao je Koštunica.

Srbiji je, kako smatra Koštunica, poručeno da treba da promeni svoj nacionalni kod, a ta promena bi podrazumevala falsifikovanje cele istorije.

-To bi značilo da nas je NATO bombardovao zarad našeg dobra i da Srbija treba što pre da uputi zamolicu da postane članica NATO saveza. Zatim to bi značilo da Srbija treba da pomogne i podrži nezavisno Kosovoi od njega napravi najboljeg suseda. Dalje, Srbija treba Vojvodini da omogući status države u državi i primeni Ustav kojim će federalizvoati zemlju- naveo je Koštunica. 

Kako je dodao, to bi značilo i da sledeće 2014. godine proglasi Gavrila Principa teroristom i izvinise Hazbuškoj monarhiji i "tako redom od Ksrađorđa sve do Nemanje i početka srpske istorije".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.