Koštunica: Hitno odbaciti uslove EU za Kosovo!

Izvor: Kurir, 19.Jun.2012, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Hitno odbaciti uslove EU za Kosovo!

Ako se to ne uradi neće biti kraja agoniji i mrcvarenju Srbije od Evropske unije i neće biti kraja novim uslovljavanjima, pretnjama i ucenama, poručio predsednik DSS

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica zatražio je danas hitnu sednicu Skupštine Srbije na kojoj bi bili odbačeni, kako je naveo, novi uslovi Evropske unije (EU) u vezi sa Kosovom! Koštunica je, u pisanoj izjavi, ocenio da, "ako se to ne uradi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << neće biti kraja agoniji i mrcvarenju Srbije od Evropske unije i neće biti kraja novim uslovljavanjima, pretnjama i ucenama".

On je istakao da EU već pune četiri godine "neprestano ucenjuje Srbiju i za svaki novi korak u evropskim integracijama Brisel nameće nove zahteve koji imaju samo jedan cilj, a to je izgradnja nezavisne države Kosovo".Za dobijanje kandidature vlasti u Beogradu su pristale na uspostavljanje granice između Srbije i Kosova i dovođenje albanskih carinika i policajaca na prelazima, naveo je Koštunica.

A sada, dodao je on, EU, zarad dobijanja pregovora o članstvu, nameće Srbiji nove i još gore i teže zahteve koji se odnose na razmenu predstavništava Srbije i Kosova u Beogradu i Prištini, kao i ukidanje državnih institucija Srbije u Pokrajini. On smatra da "na takve vrste ucena slobodne i suverene države i narodi odgovaraju tako što sazovu svoje skupštine i ucenjivaču daju zaslužen odgovor".

Prema njegovim rečima, ako čovek drži do svoje zemlje i svoje slobode, onda nije teško reći ne i odbaciti svaki ponižavajući zahtev, koji zadire u suverenitet i teritorijalni integritet Srbije."Zbog toga je neophodno da se odmah sazove Skupština Srbije na kojoj bi se razmotrili novopostavljeni uslovi Evropske unije", istakao je Koštunica.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.