Kontradiktorne informacije iz Brisela- više se ne zna ko s kim razgovara!

Izvor: Press, 17.Apr.2013, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontradiktorne informacije iz Brisela- više se ne zna ko s kim razgovara!

Novinar je na svom tviter nalogu napisao da srpski zvaničnici kažu da Srbija sada ima bolje uslove oko pregovora. 
Mediji, sa druge strane prenose da je posle susreta srpske delegacije i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton počeo sastanak učesnika u dijalogu sa predstavnicima NATO, nakon čega se očekuje trojni sastanak.
List Blic je ranije danas preneo da su razgovori delegacija i Eštonove i ovog puta veoma teški i neizvesni, iako su Brisel i Priština malo popustili.
- Ispostavilo se da je srpski državni vrh bio u pravu što nije prihvatio ponudu na prethodnoj rundi, jer je ona sada nešto povoljnija - kaže naš sagovornik.
U delegaciji Beograda su, uz premijera Ivicu Dačića, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica Vlade zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić, savetnik predsednika Srbije Marko Ðurić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije.  
Iako je posle prethodne, osme runde, koja je održava 2.aprila Eštonova rekla da je to njen poslednji zvanični sastanak sa dve strane, međunarodna zajednica dala je još jednu šansu Beogradu i Prištini da postignu dogovor. 
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.