Kocijančič: Priština da poštuje ustav pri formiranju vlade

Izvor: RTS, 10.Okt.2019, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančič: Priština da poštuje ustav pri formiranju vlade

Ustav se mora poštovati prilikom formiranja nove vlade u Prištini, poručila je portparolka EU Maja Kocijančič, nakon što je lider Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti rekao da u vladi koju će voditi neće biti ministara iz Srpske liste.
Uoči razgovora o formiranju nove vlade u Prištini, koju će najverovatnije činiti Pokret "Samoopredeljenje" i Demokratski savez Kosova Ise Mustafe, Kocijančič >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je za Gazetu Ekspres rekla da se EU raduje formiranju nove vlade čim se, kako je navela, dovrše odgovarajuće procedure, prenosi Kosovo onlajn.

"Ovo je važno kako bi Kosovo moglo brzo da nastavi rad na reformama za podršku ekonomskom i socijalnom razvoju, kao i vladavini zakona, u primeni Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU i Kosova i na dijalogu sa Beogradom koji će voditi EU", rekla je Kocijančič.
Dodala je da EU očekuje da svi politički akteri budu posvećeni tim procesima koji su, kako je navela, od suštinske važnosti za budućnost Kosova, kao i da "napreduju na njegovom evropskom putu".
Kurti je prethodno rekao da ne želi da razgovara sa Srpskom listom jer ona ne priznaje nezavisno Kosovo.
U kosovskom Ustavu, navodi Kosovo onlajn, ne postoji mogućnost da većina odluči o manjini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kocijančič nakon izjave Kurtija da neće razgovarati sa Srpskom listom: Mora se poštovati Ustav pri formiranju nove kosovske vlade

Izvor: OkRadio.rs, 11.Okt.2019, 12:01

Portparolka EU Maja Kocijančič poručila je danas da se pri formiranju nove kosovske vlade mora poštovati Ustav Kosova. Izjava Kocijančič dolazi nakon izjave Aljibina Kurtija, predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za premijera, da pri razgovorima o formiranju nove kosovske vlade neće...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.